Het nieuwe hospice Casa Vera aan de Quickbornlaan in Epe is bijna klaar. Hulpdienst de Kruimpelschaar hoopt half april te verhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe hospice Casa Vera aan de Quickbornlaan in Epe is bijna klaar. Hulpdienst de Kruimpelschaar hoopt half april te verhuizen. © Vrijwillige Hulpdienst de Kruimelschaar

Onzekerheid knaagt aan nieuw hospice in Epe: Lukt opening in april?

Is het pand bijna klaar, dreigt hospice Casa Vera niet te kunnen verhuizen van Oene naar het nieuwe onderkomen Epe. Eerst legde PFAS de verbouw maandenlang stil, nu lijkt het coronavirus spelbreker te worden. ,,Die onzekerheid, niets kunnen plannen; je wordt er bijna angstig van.”

De plannen voor de feestlijke opening zijn klaar. Tientallen personen worden verwacht. Van jong tot oud. Allemaal ‘vrienden’ van het nieuwe hospice aan de Quickbornlaan in Epe. Maar een kleine maand voor het bijzondere moment gaat er een dikke streep doorheen. Vrijwillige hulpdienst De Kruimelschaar wil geen risico lopen dat aanwezigen besmet kunnen worden met het coronavirus. ,,Wij willen mensen aan het einde van hun leven zo goed mogelijk begeleiden en niet de gezondheid van anderen in gevaar brengen", zegt voorzitter Leo Eland.

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
    PREMIUM
    video

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’

Veluwe