Volledig scherm
Oogarts Guus van Hogerwou en optometrist Daniël Langelaan zijn blij met de komst van een OCT-scan in de polikliniek Epe © Gelre Ziekenhuizen

Oogpatiënt kan vaker naar Gelre polikliniek Epe

EPE - De oogartsen van Gelre ziekenhuizen hebben hun spreekuur in de Gelre polikliniek in Epe uitgebreid. Patiënten kunnen nu drie dagen per week op het spreekuur terecht. Daarnaast biedt de polikliniek oogpatiënten meer mogelijkheden dankzij de komst van een zogenaamde OCT-scan.

Met de scan kunnen de oogartsen aanvullend oogonderzoek gewoon in de polikliniek uitvoeren. Patiënten hoeven hiervoor dus niet meer speciaal naar het ziekenhuis in Apeldoorn te gaan.

,,De OCT-scan is een apparaat dat oogartsen veel gebruiken. Hiermee maken zij onder andere foto's van het netvlies en de oogzenuw. Aan de hand daarvan kunnen ze veelvoorkomende diagnoses vaststellen, zoals macula degeneratie of glaucoom", zegt Elke Greve, teamleider Oogcentrum Gelre ziekenhuizen. ,,We zijn blij dat we een grote groep patiënten deze extra service kunnen aanbieden in onze buitenpolikliniek in Epe."

Patiënten kunnen elke dinsdag, woensdag en donderdag terecht op het spreekuur van de oogartsen in Epe (met uitzondering van vakantieperiodes). Ze zitten in het Medisch Centrum Willen Tell aan de Willem Tellstraat 17.

Veluwe