Zorgen over de veiligheid aan de Afbramerij in Vaassen. In een doorsnee woning worden meerdere cilinders lachgas opgeslagen; de populaire partydrug is ook een brandversneller en explosief.
Volledig scherm
PREMIUM
Zorgen over de veiligheid aan de Afbramerij in Vaassen. In een doorsnee woning worden meerdere cilinders lachgas opgeslagen; de populaire partydrug is ook een brandversneller en explosief. © Henri van der Beek

Opslag van lachgas in woonwijk baart zorgen: gemeenten willen sneller woning kunnen sluiten

Gemeenten in deze regio willen sneller een woning kunnen sluiten als er lachgas wordt opgeslagen. Zo zit Epe in de maag met een woning aan de Afbramerij in Vaassen. Ingrijpen kan alleen op basis van een verkeerd geregistreerde internetwinkel. ,,Ook de brandweer loopt gevaar.”

2 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Kei je mag wel lachgas gebruiken maar niet roken,oja drugs mag nog!!
 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  Worden de journalisten van deze krant dat nu zelf nooit zat, dat verplicht elke keer proberen te klagen? Eerst een klaagzang over overlast van omwonenden van een pand en over de overheid of verhuurder die niets doet. Dan een klaagzang van de overheid of verhuurder die niets kan doen. Als dan de overheid of verhuurder wel iets gedaan heeft, dan krijgen we een klaagzang van de gezinsleden van de 'dader' die zomaar op straat zijn gezet en geen kant op kunnen. Wat een gezeur ipv journalistiek.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”