Volledig scherm
PREMIUM
De aanleunwoningen bij woonzorgcentrum De Boskamp in Epe. © Jaap Selles

Ouderen in Epe gebruiken drie jaar gas, en moeten nu voor duizenden euro’s terugbetalen

Onrust onder tientallen ouderen in Epe. Bewoners van aanleunwoningen bij woonzorgcentrum De Boskamp krijgen een naheffing van duizenden euro’s. Drie jaar lang zouden ze niet betaald hebben voor het verwarmen van hun woning, stelt de makelaar. ,,Mijn moeder vraagt zich af of ze haar 102de verjaardag kan betalen.”

Op straat is een korte stoet van ouderen met rollators. Voor de lift staat deze dinsdagochtend een kleine wachtrij. De recreatieruimte van het naastgelegen De Bekeborg is vol. Alle aanwezigen hebben een stapel papier bij zich. De gezichten van ouderen en familie verraden een combinatie van spanning, teleurstelling en onbegrip.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe