Machiel Gosschalk uit Epe is specialist familiebedrijven bij BDO Accountants & Adviseurs. Hij probeert confronterende vragen op een informele manier bespreekbaar te maken: ,,Dat zijn tranentrekkers."
Volledig scherm
PREMIUM
Machiel Gosschalk uit Epe is specialist familiebedrijven bij BDO Accountants & Adviseurs. Hij probeert confronterende vragen op een informele manier bespreekbaar te maken: ,,Dat zijn tranentrekkers." © Rob Voss

Pa of ma opvolgen in het familiebedrijf? ‘Kinderen denken tegenwoordig wel tien keer na’

Ze hebben vet op de botten, zijn loyaal aan personeel en komen sterk uit een crisis. Familiebedrijven vormen de ruggengraat van de economie in Oost-Nederland. Toch blijkt het doorgeven van de onderneming aan de volgende generatie alles behalve vanzelfsprekend. ,,Hier in het oosten wordt te weinig gedeeld wat in het hoofd zit.”

0 reacties

  1. Dankzij droevige gebeurtenis droomt meester Pieter uit Vaassen van meer Molukse geschiedenis in schoolboeken
    PREMIUM

    Dankzij droevige gebeurte­nis droomt meester Pieter uit Vaassen van meer Molukse geschiede­nis in schoolboe­ken

    Een droevige gebeurtenis bracht Pieter Siwabessij (28) ook iets moois. Nadat zijn moeder in 2017 stierf, ontdekte de Vaassenaar met Molukse roots het verhaal van zijn voorouders. Dat intrigeerde de geschiedenisdocent op het Christelijk Lyceum in Apeldoorn zo dat hij er gastlezingen over ging geven. Zijn droom is nu dat deze ‘zwarte bladzijde’ een plek krijgt in de schoolboeken.

Veluwe