Volledig scherm
Drie van de vijf auto's liepen aanzienlijke schade op bij een kleine kettingbotsing nadat een paard plotseling stilstond op de weg. © Stefan Verkerk

Paard veroorzaakt kop-staartbotsing tussen Epe en 't Harde

Een paard heeft tussen Epe en 't Harde op de Tongerenseweg ( N309) zaterdagochtend, een kop-staartbotsing veroorzaakt tussen vijf auto’s.

Rond half elf kwam de melding binnen dat er een ongeval had plaatsgevonden op de weg tussen 't Harde en Epe, waarbij vijf voertuigen betrokken waren. Aan drie van de auto's bleek aanzienlijke schade te zijn ontstaan. Één van de inzittenden is met spoed per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens één van de betrokkenen was een losgebroken paard de oorzaak van het ongeval. ,,Het stond plotseling midden op de weg.’’ De voorste auto remde op tijd waardoor het dier ongeschonden weer het weiland in kon waar het hoorde, maar de achterliggers waren te laat waardoor er een kettingbotsing ontstond.

Het verkeer van ‘t Harde naar Epe moet tijdelijk gebruik maken van de parallelweg.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe