Hier begon de ellende in Epe: de gemeente wilde hier geen Gamma toestaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier begon de ellende in Epe: de gemeente wilde hier geen Gamma toestaan. © Archief

Peperdure fouten in Epe: ruzie met ondernemer kostte al bijna 600.000 euro (en hij wil meer)

Onbehoorlijk bestuur rond de komst van een bouwmarkt heeft de gemeente Epe al bijna zes ton gekost. Daarmee blijkt een jarenlange ruzie met bouwmarktondernemer Cees Filippo echter nog niet voorbij. Diens bedrijf vindt dat Epe hem veel meer is verschuldigd dan hij inmiddels heeft gekregen en wil dat via de rechter afdwingen.

16 reacties

 • R. Oudleusen

  2 weken geleden
  Het valt mij op dat het laatste jaar veel van dit soort schandalen in Epe het nieuws halen. Wordt het niet tijd dat daar eens flink de bezem door het gemeentehuis gaat? Dat lost dan misschien de oude zaken niet op, maar voorkomt wel nieuwe.
 • Coos Paulusma

  2 weken geleden
  Voormalig wethouder Joop van Nuijs (PvdA) is hiervoor verantwoordelijk. Hij sloot in 2007 achter de rug van Filippo een deal met de Gamma over de bouwgrond aan de Meent. Nu zit diezelfde Van Nuijs mooi weer te spelen als raadslid voor de PvdA. En voormalig wethouder Robert Scholten (Nieuwe Lijn) was later veel te krenterig met het betalen van een vergoeding aan Cees Filippo. Dus hier valt de gemeente of de ambtenaren weinig te verwijten. Die twee ego’s zijn verantwoordelijk.
 • jack ribbink

  2 weken geleden
  Mark Doors: misschien een mooie opdracht voor gemeentelijke rekenkamer. Haar taak: "De Rekenkamer ondersteunt de gemeenteraad bij zijn controlerende taak. Zo krijgen gemeenteraad en inwoners een goed beeld van hoe het geld wordt besteed en wat er terechtkomt van alle plannen. De Rekenkamer onderzoekt: Doeltreffendheid: heeft de gemeente met haar beleid bereikt wat zij wil? Doelmatigheid: heeft de gemeente het beschikbare geld goed besteed? Rechtmatigheid: heeft de gemeente zich aan de regels
 • P. Nagelhout

  2 weken geleden
  Zou het misschien zijn dat die amtenaren denken dat ze in Las Vegas zijn. En dat hun burgers de pot zijn waar ze alles mee kunnen betalen. Zo lijkt het mij wel
 • J. Bijsterveld

  2 weken geleden
  Tjah. Dit krijg je in een land geregeerd door "Geen actieve herinnering". En de belatingbetaler betaald weer.