Volledig scherm
PREMIUM
Leisurelands, eigenaar van recreatieterrein Kivietsveld bij Emst, wil een eenvoudig hotel met 80 kamers bouwen op het open veldje rechts op de foto bouwen bij wellnesscentrum de Veluwse Bron (links in beeld). © Foto Freddy Schinkel

Plan voor hotel bij sauna Veluwse Bron in Emst moet opnieuw door vergunningprocedure

Het ontbijthotel met 80 kamers bij de Veluwse Bron in Emst moet er nu toch echt komen, zo heeft Leisurelands bij de gemeente aangekondigd. Maar een deel van de raadsleden van Epe is daar niet blij mee. Zij vinden dat de gemeente eerst een visie op moet stellen over de inrichting van het gebied.

Rien van der Vlies (fractievoorzitter Dorpspartij) is zeer ontstemd dat het college van burgemeester en wethouder een motie uit 2016 naast zich heeft neergelegd. De motie, die met vijftien stemmen voor en zeven tegen is aangenomen, draagt het gemeentebestuur op een visie op te stellen voor het gebied Veluweflank, waaronder ook het Kivietsveld valt. Zo’n visie is volgens de raad nodig omdat recreatiegebied Kivietsveld met de nieuwe uitbreiding van een hotel uitgroeit tot een toeristische trekker van regionale betekenis. 

Veluwe