Politie: gevonden lichaam is van vermiste Loes (18) uit Epe

Het lichaam dat gistermiddag gevonden is in het buitengebied van Oene is van de vermiste Loes (18) uit Epe. Dat bevestigde de politie rond middernacht.  

De politie gaat ervan uit dat Loes (18) door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Een misdrijf wordt uitgesloten. Het onderzoek van de politie is hiermee afgesloten. 

De alarmbellen waren zaterdagmiddag afgegaan toen Loes niet op haar werk verscheen. Dat was niets voor haar. Ze was in de nacht van vrijdag op zaterdag naar een feestje in Oene. Ze vertrok daar rond vier uur op een elektrische fiets en was voor het laatst gezien in de buurt van de Deventerweg en de Vloeddijk in Oene.

Grote zoekactie

Na de vermissing werd een grootscheepse zoekactie gehouden, onder andere met een helikopter, bootjes en op de fiets. Vrienden, bekenden en later ook vreemden gingen in de omgeving van Oene op zoek. Zondag werd het zoeken voortgezet. De politie zegt waardering te hebben voor alle mensen die hebben meegedacht of zich op een andere manier hebben ingezet bij deze vermissing.

Zondagmiddag rond drie uur meldde de politie dat een stoffelijk overschot was gevonden in een sloot langs de Middendijk, de weg richting Nijbroek. Later op de middag werd bekend dat het om een vrouw ging, maar over de identeit deed de politie nog geen mededelingen. Nu is dus bekend geworden dat het aangetroffen lichaam inderdaad van Loes is. 

Volledig scherm
© ANP
  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Veluwe