Bloemen op de plek waar het lichaam van Loes (18) uit Epe is gevonden.
Volledig scherm
Bloemen op de plek waar het lichaam van Loes (18) uit Epe is gevonden. © Stefan Keukenkamp

Politie: Loes (18) uit Epe verdronk nadat ze met haar fiets tegen een boom botste

updateLoes (18) uit Epe kwam om het leven doordat ze na een botsing tegen een boom in een sloot terecht kwam en verdronk. De politie maakt dat bekend op uitdrukkelijk verzoek van de nabestaanden. Loes was onderweg met haar fiets toen het noodlottig ongeval plaatsvond. 

Normaal gesproken worden dit soort details niet gedeeld, maar dit keer wel. Omdat er onder meer op ‘op social media nog veel vragen leven’, meldt de politie. Politie-onderzoek wees uit dat er geen anderen betrokken zijn geweest bij de dood van Loes. 

Volgens een woordvoerder van de politie was er met de elektrische fiets niets aan de hand: die was technisch in orde toen het ongeval plaatsvond. 

Loes werd sinds zaterdag vermist. Ze was in de nacht van vrijdag op zaterdag naar een feestje in Oene. Daar vertrok ze rond vier uur op een elektrische fiets. Na de vermissing werd een grootscheepse zoekactie gehouden, onder andere met een helikopter, bootjes en op de fiets. Vrienden, bekenden en later ook vreemden gingen in de omgeving van Oene op zoek. Zondag werd het zoeken voortgezet. 

Lichaam

Zondagmiddag rond drie uur kwam het nieuws waar iedereen voor vreesde. De politie had een stoffelijk overschot gevonden in een sloot langs de Middendijk, de weg richting Nijbroek. Rond middernacht werd bekend dat het aangetroffen lichaam inderdaad van Loes is. De politie bracht naar buiten dat de 18-jarige door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Een misdrijf is uitgesloten.  

Veluwe