Verkeerscontrole Epe
Volledig scherm
Verkeerscontrole Epe © Politie Team Verkeer Oost-Nederland

Politie vindt knuppel en cannabis bij verkeerscontrole in Epe

Bij een verkeerscontrole in Epe heeft de politie vandaag meerdere boetes uitgeschreven. Bij een van de gecontroleerde automobilisten werd een honkbalknuppel in de auto gevonden.

De politie meldt dat er ‘vele’ processen verbaal zijn uitgeschreven tijdens de controle. Hoeveel dat er precies zijn, is nog onduidelijk.

Wel is bekend dat er negen keer een boete werd uitgedeeld voor het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden. Ook werd iemand bekeurd die met een rijbewijs reed dat al ruim vier jaar was verlopen.

Cannabis

Een bestuurder kreeg een rijverbod van 24 uur. Hij had een kleine hoeveelheid cannabis op zak en werd onderworpen aan een speekseltest. De speekseltest sloeg positief uit op THC (de werkzame stof in cannabis) en de bestuurder moest daarom mee naar het bureau voor een bloedonderzoek.

Knuppel

Tot slot werd in een van de voertuigen een slagwapen aangetroffen in het linker portier. Het bleek een houten honkbalknuppel. De bestuurder verklaarde niet te weten dat dit verboden was. Het slagwapen is in beslag genomen.

Volledig scherm
© Politie Team Verkeer Oost-Nederland
Volledig scherm
© Politie Team Verkeer Oost-Nederland
Volledig scherm
© Politie Team Verkeer Oost-Nederland

Veluwe