Volledig scherm
Graffiti in centrum Epe © Facebook-pagina politie Epe

Politie zoekt graffiti-artiest in Epe

Een graffiti-artiest heeft afgelopen week in het centrum van Epe toegeslagen. De politie zoekt mogelijke getuigen van de spuit-actie op de achterkant van een appartementencomplex.

De bekladding werd afgelopen woensdag bij de politie bekend en is waarschijnlijk gebeurd tussen 9 en 16 mei. De dader kalkte onder meer 'Risky' op de muren. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er ter plaatse geen camerabeelden gemaakt en daarom wordt nu een getuigenoproep gedaan via de social media.

Volledig scherm
Graffiti in centrum Epe. © Facebook-pagina politie Epe

Epe wordt vaker onder handen genomen door graffiti-spuiters. In de afgelopen maanden doken op diverse plekken op gebouwen in het dorp graffiti-afbeeldingen van het peace-teken op. Verdachten werden vooralsnog niet aangehouden.

Schoonmaken

Wanneer graffiti-spuiters een muur of wand van hun 'werk' voorzien en de dader wordt niet achterhaald, is de eigenaar van het pand volgens de politie zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken ervan. Wanneer het een openbaar gebouw betreft, is de gemeente Epe verantwoordelijk. Wie aangifte doet van vandalisme door graffiti kan bij de verzekering de schade verhalen. 

Veluwe