Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdvestiging van Aventus, naast het station in Apeldoorn. © Jaap Selles

Primeur voor Epe met technische mbo-opleiding van Aventus

Aventus breidt het mbo uit naar Epe. Het gaat om de opleidingen voor technische beroepen, zoals ict’er, bouwvakker, elektromonteur en loodgieter. Nog dit schooljaar trekt Aventus in een nieuw bedrijfspand op industrieterrein Kweekweg.

De uitbreiding naar Epe heeft drie doelen. De eerste is het beperken van de reisafstand naar het middelbaar beroepsonderwijs. Jongeren uit Epe moesten kiezen tussen Zwolle en Apeldoorn. De tweede is een minder grote overgang van het vmbo naar het mbo. Hiervoor werkt Aventus samen met RSG Noord Oost Veluwe in Epe. In hun laatste jaar krijgen leerlingen al voorlichting over deze opleiding Smart Technology en kunnen ze door gastcolleges wennen aan het onderwijs op het mbo.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe