Volledig scherm
PREMIUM
Tom Zonnebeld van het korps in Vaassen is afgelopen weekeinde Nederlands kampioen pompbediende geworden. © Ruben Schipper

‘Prins’ Tom uit Vaassen pompt zich in de prijzen

Tom Zonnebeld (29) mag zich een jaar lang beste pompediende van Nederland noemen. De brandweerman uit Vaassen liet afgelopen weekend zien dat je je met hem in de buurt weinig zorgen hoeft te maken.

Hij had al wel een goed gevoel over de wedstrijd, maar dat hij zou winnen was wel even een verrassing. De 29-jarige brandweerman Tom Zonnebeld uit Vaassen werd afgelopen weekend benoemd tot 'de beste pompbediende van Nederland'. Tom deed namens defensiebrandweer ASK mee aan de landelijke finale van de brandweerwedstrijden TS-HS (tankautospuit, hoge druk) in Harskamp.

 1. ‘Stuurfoutje’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweerwagen in greppel eindigde bij Emst

  ‘Stuurfout­je’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweer­wa­gen in greppel eindigde bij Emst

  Het incident waarbij een waterwagen van de Apeldoornse brandweer dit weekeinde in een greppel terecht kwam, is vermoedelijk ‘een noodlottig stuurfoutje’ geweest. ,,Het staat los van het ongeluk in 2017 in Apeldoorn, toen er een waterwagen op de Vosselmanstraat kantelde’’, zegt Mark Bosma, woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. ,,Het was wel waar wij ook direct aan dachten.’’
 2. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
  PREMIUM
  Video

  Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

  Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Veluwe