Restaurant De Rietstulp in Oene volledig verwoest door grote brand

VideoRestaurant De Rietstulp aan de Eperweg in Oene is afgelopen nacht volledig verloren gegaan na een grote brand. Op dat moment waren er geen mensen in het pand aanwezig. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. 

Rond 03:00 uur vannacht kreeg de brandweer de melding binnen van een brand in het restaurant. Er werden direct meerdere blusvoertuigen op het vuur afgestuurd, waarbij het korps uit Oene assistentie kreeg van de brandweer uit Epe, Apeldoorn, Welsum, Heerde en Hattem. 

Uit het rieten dak van het restaurant kwamen metershoge vlammen.
Volledig scherm
Uit het rieten dak van het restaurant kwamen metershoge vlammen. © Stefan Verkerk

Rieten dak

De Veiligheidsregio liet al snel weten dat de brand volledig uitslaand was en dat brandweerlieden het restaurant niet meer veilig binnen konden gaan. Er was sprake van een grote rookontwikkeling vanuit het rieten dak, dat daarna volledig in lichterlaaie stond. Dit had metershoge vlammen tot gevolg. 

Rond half vijf vanochtend meldde de Veiligheidsregio dat de Rietstulp volledig verloren was gegaan door het vuur. Een naastgelegen pand wist de brandweer nog te redden, al ging een aangebouwde schuur wel verloren. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. De brandweer zal hier samen met de politie onderzoek naar gaan doen.

Reserveringen 

Het restaurant laat via Facebook weten dat het gesloten zal blijven vanwege de brand. Zij geven aan dat logischerwijs alle geplande reserveringen zijn geannuleerd en proberen de klanten hiervan op de hoogte te stellen. Mensen die contact met het restaurant willen opnemen, kunnen mailen naar info@rietstulp-oene.nl. Onder het Facebookbericht spreken veel mensen hun steun uit aan de medewerkers van het restaurant.

Veluwe