Volledig scherm
Restaurant Schaveren. © Google Streetview

Restaurant Schaveren in Emst failliet verklaard

Emst - De rechtbank in Gelderland heeft restaurant Schaveren in Emst failliet verklaard. De curator, mr. Theo Verhoeven uit Apeldoorn, doet momenteel onderzoek na het faillissement en eventuele oplossingen.

Met het faillissement dreigt het gebouw weer voor langere tijd leeg te staan. Dat gebeurde in het verleden ook al eens. Vanaf eind april 2015 is het restaurant in het buitengebied van Emst onder leiding van Peter Claassen geopend, nadat er daarvoor een jaar of drie geen activiteit was. Claassen bevestigt het faillissement, maar heeft verder geen behoefte om te reageren.

Voortzetting
“Het loopje zat er nog niet in toen ze er aan begonnen. Dat heb je als een restaurant drie jaar heeft leeggestaan”, zegt curator Theo Verhoeven. Hij heeft woensdag een gesprek gehad met de eigenaren. “Ik ga nu wel om me heen kijken, of er iemand geïnteresseerd is om de zaak voor te zetten. Maar dat is lastig, er moet maar net iemand zijn.”

Volgens Verhoeven hebben de eigenaren zelf het faillissement aangevraagd. “Ze hebben een eigen aangifte gedaan, zoals dat dan heet. Wat ik uit het gesprek het begrepen is dat het in de zomers altijd prima ging, vooral met het toerisme. Daarentegen is het in de wintermaanden hier erg rustig en komt er ook nauwelijks verkeer langs.”

Personeel
Op het moment van het faillissement waren er drie personen in loondienst bij het restaurant. “Dat zou in de zomer wel meer zijn, in verband met seizoensarbeid”, zegt curator Verhoeven.

  1. Van Epe richting Boerengat en Schapenbout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop
    PREMIUM

    Van Epe richting Boerengat en Schapen­bout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop

    Wie net als voorheen even een gebroken snaar wil vervangen bij Werners Rare Music Shop, moet daar voortaan een aardig ritje voor maken. Nu de deuren van de winkel in Epe na vijfenhalf jaar noodgedwongen zijn gesloten, hebben eigenaar Werner van Ettinger en zijn partner Majorie Kemps een nieuw onderkomen gevonden. Op welgeteld twee uur en 41 minuten rijden van het oude postkantoor van Epe.

Veluwe