Richard (57) gooit sinaasappelschil en azijnfles in Epe in vuilnisbak en moet misschien de cel in

videoRichard van Vliet (57) uit Tubbergen was zich van geen kwaad bewust toen hij eind 2016 een sinaasappelschil, een medicijnstrip en een azijnfles dumpte in een openbare afvalbak in Epe. Nu moet hij twee dagen de cel in. ,,Ik hoop gratie te krijgen van de Koning.’’

De reden dat Van Vliet twee dagen moet zitten, is omdat hij weigert de boete van 50 euro te betalen. Die kreeg hij in  2017 opgelegd wegens het overtreden van de afvalstoffenverordening van de gemeente Epe. In de verordening staat dat het verboden is om andere afvalstoffen dan straatafval achter te laten in openbare afvalbakken. De rechter heeft zelf twee derde van de oorspronkelijke boete kwijtgescholden omdat ze medelijden had met Van Vliet. Maar dat kan Richard niks schelen. Voor hem is het een principekwestie geworden. Hij weigert een boete te betalen voor wat hij beschouwt als het ‘netjes weggooien van zijn afval’. 

  1. Van Epe richting Boerengat en Schapenbout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop
    PREMIUM

    Van Epe richting Boerengat en Schapen­bout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop

    Wie net als voorheen even een gebroken snaar wil vervangen bij Werners Rare Music Shop, moet daar voortaan een aardig ritje voor maken. Nu de deuren van de winkel in Epe na vijfenhalf jaar noodgedwongen zijn gesloten, hebben eigenaar Werner van Ettinger en zijn partner Majorie Kemps een nieuw onderkomen gevonden. Op welgeteld twee uur en 41 minuten rijden van het oude postkantoor van Epe.

Veluwe