Emst 4 en Emst 5 staan zondag tegenover elkaar als tegenstanders. In het oranje Hendri Bekamp (links) en Gerben van Esesn namens het vierde team. In het wit Tim van Maastricht (rechts) en Mark van Huffelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Emst 4 en Emst 5 staan zondag tegenover elkaar als tegenstanders. In het oranje Hendri Bekamp (links) en Gerben van Esesn namens het vierde team. In het wit Tim van Maastricht (rechts) en Mark van Huffelen. © Hans van de Vlekkert

Roelof Luinge fluit duel Emster teams

Voetballers spreken van een derby als teams uit dezelfde plaats of streek tegen elkaar spelen. Voor het treffen aanstaande zondag bestaat geen woord: het vierde elftal van VV Emst ontvangt clubgenoot 5. Een sportieve strijd die beide teams niet willen verliezen. Ze hebben zelfs een toparbiter gestrikt, Roelof Luinge komt het duel leiden.

  1. Is fietssnelweg door achtertuinen bij Epe echt nodig? Wantrouwige bewoners krijgen alle documenten
    PREMIUM
    Video

    Is fietssnel­weg door achtertui­nen bij Epe echt nodig? Wantrouwi­ge bewoners krijgen alle documenten

    De toezegging van een extra bewonersbijeenkomst en het krijgen van alle documenten die te maken hebben met het doortrekken van fietssnelweg F50. Dat is de oogst van een gesprek tussen bewoners van de wijk Vegtelarij in Epe en wethouder Robert Scholten. Zo'n vijftig huishoudens dreigen de helft van hun tuin kwijt te raken aan een nieuw en extra breed fietspad richting Apeldoorn.

Veluwe