Kick is in het programma The Dateables de liefde van zijn leven tegen het lijf gelopen. Hij en Nikita wonen samen en werken allebei op kinderboerderij De Koperen Ezel.
Volledig scherm
PREMIUM
Kick is in het programma The Dateables de liefde van zijn leven tegen het lijf gelopen. Hij en Nikita wonen samen en werken allebei op kinderboerderij De Koperen Ezel. © Rob Voss

Romanticus Kick uit Epe vindt in Nikita liefde van zijn leven dankzij The Dateables: ‘Voor mijn prinsesje doe ik alles’

Het hart van menig televisiekijker moet dinsdagavond zijn gesmolten toen Kick Oosterwijk (22) in het programma The Dateables alles uit de kast haalde om de 21-jarige Nikita voor zich te winnen. De vertederende complimentjes en creatieve metaforen bleken niet aan dovemansoren gericht: de twee zijn sinds de opnames smoorverliefd, en wonen én werken zelfs samen. ,,We willen trouwen en daarna nooit meer werken”, laat Kick vandaag al grappend aan de telefoon weten.

Quote

Ik was wel zenuwach­tig omdat de mensen misschien konden horen dat mijn stem af en toe trilde. Maar ik heb het goed gedaan, vind ik

Kick Oosterwijk

Een chique en spontane lichtblonde dame met een make-upje die gek is op dansen. Hoe zijn droomvrouw eruit moest zien, wist Kick precies. Het enige probleem: hij was haar nog niet tegengekomen. En dus besloot de goedgemutste Epenaar een kans te wagen bij The Dateables, het programma van BNNVARA waarin matchmakers vrijgezellen met een beperking op weg helpen in hun zoektocht naar een partner.

Dat de romantische Kick in ware liefde geloofde, werd aan het begin van de uitzending - opgenomen in oktober vorig jaar - direct duidelijk. Met metaforen als  ‘liefde is een puzzel van twee stukjes die precies bij elkaar passen’ liet hij zich doorlopend van zijn poëtische kant zien. Dolgraag wilde Kick met een geliefde ‘knus op de bank kruipen, kaarsjes aansteken en een fles met bubbels openen’. Matchmaker Judith koppelde de dartsfanaat aan de blonde Nikita Morren uit Amstelveen.

Veluwe