Pastoor Hans Hermans komt onder begeleiding van het Sint Maartensgilde aan bij de voormalige katholieke kerk in Epe voor de inzegening van de hippische deelnemers aan de Sint Hubertusrit.
Volledig scherm
Pastoor Hans Hermans komt onder begeleiding van het Sint Maartensgilde aan bij de voormalige katholieke kerk in Epe voor de inzegening van de hippische deelnemers aan de Sint Hubertusrit. © Henri van der Beek

Ruiters en menners Sint Hubertusrit in Epe ontvangen zegen van pastoor

De jaarlijkse Sint Hubertusrit vertrok zaterdag vanuit Epe voor een recreatieve tocht door de bossen en volgens de traditie kregen de deelnemers bij vertrek de zegen van de pastoor.

 1. Is fietssnelweg door achtertuinen bij Epe echt nodig? Wantrouwige bewoners krijgen alle documenten
  PREMIUM
  Video

  Is fietssnel­weg door achtertui­nen bij Epe echt nodig? Wantrouwi­ge bewoners krijgen alle documenten

  De toezegging van een extra bewonersbijeenkomst en het krijgen van alle documenten die te maken hebben met het doortrekken van fietssnelweg F50. Dat is de oogst van een gesprek tussen bewoners van de wijk Vegtelarij in Epe en wethouder Robert Scholten. Zo'n vijftig huishoudens dreigen de helft van hun tuin kwijt te raken aan een nieuw en extra breed fietspad richting Apeldoorn.
 2. KNVB oordeelt ‘geweldsdelict’: schorsing van vijf maanden voor Warnsvelder Obdeijn na bijtincident
  PREMIUM

  KNVB oordeelt ‘geweldsde­lict’: schorsing van vijf maanden voor Warnsvel­der Obdeijn na bijtinci­dent

  Stijn Obdeijn keert voorlopig niet meer terug op het voetbalveld. De clubtopscorer van Warnsveldse Boys is door de KNVB voor vijf maanden geschorst vanwege een bijtincident. Volgens de tuchtcommissie is het bewezen dat Obdeijn zijn tegenstander van KCVO in de nek heeft gebeten. Een geweldsdelict, oordeelt de voetbalbond, die hem daarmee voor langere periode van de velden weert.

Veluwe