Volledig scherm
Pastoor Hans Hermans komt onder begeleiding van het Sint Maartensgilde aan bij de voormalige katholieke kerk in Epe voor de inzegening van de hippische deelnemers aan de Sint Hubertusrit. © Henri van der Beek

Ruiters en menners Sint Hubertusrit in Epe ontvangen zegen van pastoor

De jaarlijkse Sint Hubertusrit vertrok zaterdag vanuit Epe voor een recreatieve tocht door de bossen en volgens de traditie kregen de deelnemers bij vertrek de zegen van de pastoor.

Pastoor Hans Hermans liep onder begeleiding van het Sint Maartensgilde naar de voormalige Sint Martinuskerk in Epe voor de inzegening. Jaarlijks organiseert de Hippische Vereniging in Epe deze rit voor ruiters en menners in de stijl van de jacht. Sint Hubertus is immers de beschermheilige van de jagers. 

Genieten van de natuur

Op andere plekken gaat deze rit vaak gepaard met een slipjacht. Dat deel van de traditie is in Epe niet overgenomen. De tocht door de bossen staat in het teken van het ontdekken van grofwild en het genieten van de natuur in de prachtige herfstkleuren van deze tijd.

Volledig scherm
Pastoor Hans Hermans hanteert de wijwaterkwast bij het inzegenen van de deelnemers aan de Sint Hubertusrit. © Henri van der Beek
  1. Van Epe richting Boerengat en Schapenbout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop
    PREMIUM

    Van Epe richting Boerengat en Schapen­bout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop

    Wie net als voorheen even een gebroken snaar wil vervangen bij Werners Rare Music Shop, moet daar voortaan een aardig ritje voor maken. Nu de deuren van de winkel in Epe na vijfenhalf jaar noodgedwongen zijn gesloten, hebben eigenaar Werner van Ettinger en zijn partner Majorie Kemps een nieuw onderkomen gevonden. Op welgeteld twee uur en 41 minuten rijden van het oude postkantoor van Epe.

Veluwe