Volledig scherm
© Google Streetview

Schotse dans en Britse muziek in Kulturhus in Epe

EPE - Om te vieren dat hij vijftig jaar aan Scottish Country Dance doet, verzorgt Epenaar Bas Broekhuizen op 22 oktober in het Kulturhus in Epe een jubileumdansdag met workshops en live-muziek. In de middag, van 14.00 tot 16.45 uur, is er een dansworkshop met Wil van den Berg en Edwin Werner en een muziekworkshop met Ilona Stitz.

In totaal zullen zeven tot tien muzikanten en zestien tot achttien dansers aan de voorstellingen meedoen.

Live-muziek
In de avond is er een Schots Ball (niet voor mensen die onbekend zijn met de dansvorm) met circa 25 deelnemers en live-muziek door MC Margaret Lambourne, live-band met Ilona Stitz (recorder), Edwin Werner (piano), Wil van den Berg (accordeon) en John Lambourne (basgitaar).

Tussen de workshops en het bal in, is er tussen 17.00 en 19.00 uur een 'borrel en maaltijd'. De kosten van de maaltijd bedragen 12,50 euro per persoon en drankjes komen eveneens voor eigen rekening.

Cultureel Café
Een dag na het dansjubileum is er in het Cultureel Café opnieuw aandacht voor zang en muziek van de Britse eilanden. Daaraan werken mee het koor The Unknown Singers (dirigente Rina Nass, pianist Gijs Hermans), dansgroep The Rowan Tree Dancers, doedelzakspeler Joep Koppenrade en projectorkest Serenova (dirigent Marcel van der Wulp). De entree hiervoor, eveneens in het Eper Kulturhus, is gratis en de aanvang is 15.00 uur.

Veluwe