Volledig scherm
© Thinkstock

Shoarma-zaak naast De Barones in Epe

EPE - De Eper horeca-ondernemer Ertan Berdo opent donderdag, 1 december, een shoarma- en grillhuis bij zijn bar/dancing De Barones aan de Verbindingsweg. Hij laat daarmee 'oude tijden herleven' in Epe.

Jaren geleden zat op de plek van de huidige Barones, bar/dancing De Ploeg. Berdo: "In 1997 ben ik in de Eper horeca begonnen met een shoarmazaak bij De Ploeg. Hoewel ik daar al jaren geleden mee ben gestopt, krijg ik nog regelmatig de vraag of ik weer mijn shoarma van destijds ga verkopen. De mensen waren er echt gek op."

Anno 2016 heeft Berdo besloten weer aan de vraag van het publiek in Epe tegemoet te komen. "Ik denk echt dat er weer een markt voor is. Het is uitdrukkelijk niet mijn bedoeling mijn collega's in Epe voor de voeten te gaan lopen."

Varkensvlees
"Ik ga mij onderscheiden doordat ik, net als vroeger, shoarma van varkensfilet ga verkopen. Mediterraan en Kapadokya zijn echte döner/kebab-zaken en de Piramide verkoopt shoarma van lamsvlees en daarnaast ook pizza's. Nee, pizza's ga ik niet verkopen, alleen Turkse pizza's, naar mijn moeders recept."

"En alleen op speciale vraag zal ik ook döner/kebab erbij verkopen, maar de varkensshoarma blijft echt mijn hoofdmoot. Shoarma zoals ik die vroeger ook al maakte. Met mijn eigen kruiden en van dezelfde vleesleverancier als voorheen."

Bezorgen
Daarnaast zal ik ook absoluut niet gaan bezorgen bij mensen thuis. Mensen moeten het bij mij halen, en hier in het grillhuis of bij De Barones opeten." Shoarma- en grillhuis De Barones opent de deuren op 1 december. De zaak is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur tot middernacht. Berdo: "En op avonden dat De Barones open is zijn we open tot 02.00 en voor mensen die voor 02.00 uur zijn binnen gekomen in De Barones tot 04.00 uur."

Veluwe