Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Sportvelden met kunststof liggen er goed bij in Epe

De meeste sportvelden met een toplaag van kunststof zijn in Epe in goede staat. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren. Epe heeft namelijk zelf amper zicht op de staat van de velden, omdat die sinds kort in eigendom zijn van verenigingen.

In totaal zijn twintig velden gekeurd. Het gaat onder meer om tennisbanen, korfbal- en hockeyvelden. Van de helft is de staat als ‘voldoende’ beoordeeld. Drie velden scoren ‘matig’ en een ‘onvoldoende’. Dit veld is niet meer in gebruik. Om welke velden het gaat, wil de gemeente Epe niet bekendmaken. Zoals ook wordt achtergehouden hoeveel geld nodig is om de velden te verbeteren of in goede staat te houden. ,,De onderzoeksresultaten per vereniging zijn met hen gedeeld", aldus een woordvoerder.

Subsidie

Bekend is dat verenigingen zich zorgen maken over de toekomst. Hoewel zij volledig verantwoordelijk zijn voor hun accommodatie, krijgen ze nu nog subsidie van de gemeente. Die is gebaseerd op vierjaarlijkse afspraken. Sportclubs maken zich zorgen of die subsidie in de toekomst blijft. Ondertussen werkt Epe aan een plan om accommodaties overdag meer te gebruiken en mogelijk de velden te belasten.

Veluwe