Volledig scherm
© Thinkstock

Statushouders en ondernemers op speeddate

EPE - Om statushouders te helpen bij het vinden van werk en/of een stageplaats gaat de gemeente Epe speeddates voor hen houden met ondernemers. De eerste speeddate is woensdag 25 januari in het RSG, aan de Schotweg.

Statushouders zijn vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning. Om deze 'nieuwe' inwoners van de gemeente Epe te helpen een plek in de samenleving te vinden, biedt de gemeente Epe hen woonruimte en hulp om actief mee te kunnen doen aan. 'Uitgangspunt is dat zij zich snel zelf kunnen redden en thuis voelen in Epe', meldt de gemeente Epe in een persbericht.

Netwerken
In samenwerking met Epe Scoort zijn woensdag 25 januari de eerste speeddates tussen werkgevers en statushouders. Met de speeddates kunnen de statushouders niet alleen werkgevers ontmoeten om werk of een stageplek te vinden, maar zo leren zij ook de normen en waarden in het Nederlandse bedrijfsleven kennen, leren ze sneller Nederlands en kunnen zij hun netwerk vergroten.

Bedrijven die deze eerste keer meewerken zijn SDD BV, hoveniersbedrijf Van Triest, Optima Forma en VMI Group. Ook wethouder Erik Visser en de voorzitter van Epe Scoort, Jeroen Hofstra van VMI Group, zijn bij de speeddates aanwezig.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe