Gep Leeflang, verslaggever van de Stentor, heeft de Saskia Stuivelingprijs gewonnen voor een dossier over de bestuurscultuur in Epe.
Volledig scherm
PREMIUM
Gep Leeflang, verslaggever van de Stentor, heeft de Saskia Stuivelingprijs gewonnen voor een dossier over de bestuurscultuur in Epe. © Maarten Sprangh

Stentor-journalist Gep Leeflang wint prestigieuze prijs voor blootleggen ‘arrogantie van de macht’ in Epe

Wat begon als een relatief kleine kwestie over een oprit, groeide dankzij het onvermoeibare spitwerk van de Apeldoornse de Stentor-journalist Gep Leeflang uit tot een spraakmakend dossier dat de hele bestuurscultuur in Epe onder een niets verhullend vergrootglas plaatste. Het kostte een wethouder zijn baan: het begin van een periode vol politieke onrust en conflicten. Voor zijn ‘onverschrokken en vasthoudende’ inspanningen krijgt Leeflang de prestigieuze Saskia Stuivelingprijs.

10 reacties

 • Mary Van Dijk

  6 maanden geleden
  Gefeliciteerd Gep, misschien wil je ook aandacht schenken aan de enorme slechte zandwegen in Epe door slecht onderhoud. Nu kan ik er weer niet uit met mijn scootmobiel. Bij droog weer hoest je de longen uit je lijf door het stof.
 • Jo Pelders

  7 maanden geleden
  Vervolg: verkiezingen. Of zouden DNL kiezers het bedrog alweer vergeten zijn.
 • G Labberton

  7 maanden geleden
  Gefeliciteerd. Blijf vooral de gemeente Epe volgen. Het eind is nog niet in zicht.
 • L. Haak

  7 maanden geleden
  Gefeliciteerd Gep! Helemaal verdient!
 • B.J. Mastenbroek

  7 maanden geleden
  Transparantie en openheid zijn begrippen die door Nederlandse overheden oprecht gehaat worden. We zien dat overal en steeds weer. Zwart gelakte WOB-documenten en geheimhouding van alles en nog wat zijn schering en inslag. Vroeger dacht ik dat de oorzaak daarvan lag in het feit dat NL een koninkrijk is wat natuurlijk structureel niet democratisch is. Maar de Scandinavische koninkrijken hebben hun transparantie voortreffelijk geregeld en wettelijk verankerd. Toch Ingeboren achterbaksheid in NL?