Jacob Jan Boerma in een leeg restaurant De Leest, dat door corona nog steeds niet verkocht is, terwijl hij met zijn net geopende pizzarestaurant No Rules niet in aanmerking komt voor een financïele compensatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacob Jan Boerma in een leeg restaurant De Leest, dat door corona nog steeds niet verkocht is, terwijl hij met zijn net geopende pizzarestaurant No Rules niet in aanmerking komt voor een financïele compensatie. © Hans van de Vlekkert

Sterrenchef uit Vaassen is woest: ‘Overheid weigert ons te steunen en Horeca Nederland doet er niets aan’

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma van het inmiddels gesloten restaurant De Leest is woest op de overheid én Koninklijke Horeca Nederland. Dit omdat er geen enkele financiële compensatie is voor ondernemers met een zaak die korter dan een jaar open was voor de lockdown werd ingesteld. ,,Ze laten een deel van de ondernemers gewoon in de kou staan”, briest hij.

 1. Ouders van overleden Gerjan (26) uit Wezep sturen emotionele brief: ‘Verbied deze drugs per direct!’
  PREMIUM

  Ouders van overleden Gerjan (26) uit Wezep sturen emotionele brief: ‘Verbied deze drugs per direct!’

  Gerrit en Bea van ’t Hul uit Wezep hebben in een emotionele brief staatssecretaris Paul Blokhuis gevraagd om de drug 3-MMC per direct te verbieden. Op 10 oktober stapte hun zoon Gerjan (26) uit het leven. ,,Hij gebruikte 3-MMC, gaf dat ook toe. We zagen hem de laatste maanden afglijden’’, zegt vader Gerrit. Hij noemt het ‘onvoorstelbaar’ dat de zogenoemde designerdrug gewoon online te bestellen is.
 1. Rick Brink: pasje downloaden als je geen mondkapje kunt dragen
  Play

  Rick Brink: pasje downloaden als je geen mondkapje kunt dragen

 2. Gommers: 'Horeca kan pas open als risicogroep beschermd is'
  Play

  Gommers: 'Horeca kan pas open als risico­groep beschermd is'

Veluwe