Jacob Jan Boerma in een leeg restaurant De Leest, dat door corona nog steeds niet verkocht is, terwijl hij met zijn net geopende pizzarestaurant No Rules niet in aanmerking komt voor een financïele compensatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacob Jan Boerma in een leeg restaurant De Leest, dat door corona nog steeds niet verkocht is, terwijl hij met zijn net geopende pizzarestaurant No Rules niet in aanmerking komt voor een financïele compensatie. © Hans van de Vlekkert

Sterrenchef uit Vaassen is woest: ‘Overheid weigert ons te steunen en Horeca Nederland doet er niets aan’

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma van het inmiddels gesloten restaurant De Leest is woest op de overheid én Koninklijke Horeca Nederland. Dit omdat er geen enkele financiële compensatie is voor ondernemers met een zaak die korter dan een jaar open was voor de lockdown werd ingesteld. ,,Ze laten een deel van de ondernemers gewoon in de kou staan”, briest hij.

  1. Excuses van Epe voor Gerbert en Vaida, die ‘illegale’ verhuur van vakantiehuisje moesten staken
    PREMIUM
    23

    Excuses van Epe voor Gerbert en Vaida, die ‘illegale’ verhuur van vakantie­huis­je moesten staken

    Oeps, foutje... Meer dan twee jaar oefende Epe grote druk uit op Gerbert en Vaida van de Vlekkert. Direct stoppen met het ‘illegaal’ verhuren van de vakantiewoning in hun tuin, eiste de gemeente. Als ze niet luisterden zouden ze een dwangsom van 15.000 euro moeten betalen. Ze pikten dat niet en stapten naar de rechter. Nog voor die uitspraak heeft gedaan, erkent de gemeente fout te zitten.