Jolanda de Vries bij graf broer Herman in Epe. ,,Ze willen mij kleineren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jolanda de Vries bij graf broer Herman in Epe. ,,Ze willen mij kleineren.” © Henri van der Beek

Strijd om testament gehandicapte Herman uit Vaassen nog niet voorbij: ‘Ze willen meesnoepen en kleineren’

De strijd om het omstreden testament van de verstandelijk gehandicapte Herman duurt maar voort. Hij liet na zijn overlijden in 2014 al zijn bezittingen na aan een onbekende stichting, zonder medeweten van zijn familie. Het testament is vorig jaar vernietigd, maar de stichting daagt Hermans zus Jolanda de Vries uit Apeldoorn na jarenlange juridische procedures desondanks voor de rechter.

 1. IJsselbiennale gaat wél door: 26 kunstwerken en tientallen activiteiten in de zomer tussen Doesburg en Zalk
  PREMIUM

  IJsselbien­na­le gaat wél door: 26 kunstwer­ken en tientallen activitei­ten in de zomer tussen Doesburg en Zalk

  De IJsselbiënnale gaat door. Vanaf 18 juni laten 26 kunstenaars hun werk zien, horen of voelen. Een 120 kilometer lange kunstroute meandert honderd dagen door de IJsselvallei van Doesburg tot aan Zalk. ,,De grootste buitententoonstelling’’, zegt directeur Mieke Conijn. ,,En alles is in de open lucht, op eigen gelegenheid. Meer coronaproof kun je het niet hebben.”
 2. Boer Albert uit Oene blikt twintig jaar na MKZ-crisis terug: ‘De stal als hospice, onze koeien zaten in de wachtkamer van de dood’
  PREMIUM
  video

  Boer Albert uit Oene blikt twintig jaar na MKZ-cri­sis terug: ‘De stal als hospice, onze koeien zaten in de wachtkamer van de dood’

  Het is deze week precies twintig jaar geleden dat mond- en klauwzeer (MKZ) uitbrak in de regio. De dierziekte sloeg toe op boerenbedrijven en leidde, naast een economische strop van drie miljard euro, tot het preventief ruimen van 270.000 -veelal gezonde- dieren. Ook het melkveebedrijf van de familie Hassink in Oene werd getroffen. In de documentaireserie ‘De Boerenrepubliek’ die vanaf maandag te zien is bij BNNVARA, blikt zoon Albert terug op die traumatische tijd.
 1. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'

 2. Weer is het raak in Deventer: vlammen slaan uit auto
  Play

  Weer is het raak in Deventer: vlammen slaan uit auto

Veluwe