Volledig scherm
De posteractie van 'sisters in lingerie' Marieke en Christine Hullegie maakt de tongen los in de omgeving van Epe. foto Cees Baars

'Tiet voor een goede BH' de slechtste slogan van het jaar?

EPE - De lingeriewinkel 'Hullegie' is dit jaar in de race voor de slechtste slogan van het jaar. Met de slogan 'Tiet voor een goede BH' zijn ze dit jaar met negen andere slogans genomineerd voor de 'eretitel'. Opmerkelijk genoeg slaat de slogan echter op een actie die in november 2015 al werd gehouden.

De Eper lingeriewinkel neemt het onder andere op tegen een hairsalon uit Utrecht met de slogan 'Zit je haircut' en een patisserie uit Nijmegen met de slogan 'Wij spelen open taart'.

Publiciteit
Christine Hullegie, eigenaresse van de lingeriewinkel, reageerde woensdaqmiddag enthousiast op de nominatie, al had ze eerst haar bedenkingen. ,,Ik moet zeggen dat ik niet direct wist of ik hier blij mee moest zijn, maar die gedachte was al heel snel weer weg. Dit zorgt voor heel veel publiciteit en bekendheid en dat is prima”. Volgens Christine zijn de klanten erg enthousiast over de slogan.,,Een slogan moet kort, maar krachtig zijn. Het moet triggeren en blijven hangen en dat doet deze slogan.”

Ze hoopt natuurlijk op de winst, maar de andere genomineerden vindt ze ook erg leuk. “We’re full of crêpe, van mobiele foodtruck creppies, vind ik de leukste andere genomineerde”, zegt Christine. Die van loodgietersbedrijf L.P Reith met de slogan 'Your shit is my food!' vond ze minder. “Afgrijselijk, echt verschrikkelijk.”

Blauwe tegel
Vorig jaar ging de titel naar de slogan ‘Iedere paal gaat er in’, van Heibedrijf Steenman uit Oosterblokker. Het heibedrijf is dit jaar niet in de running voor de titel. Mochten de zussen winnen, dan krijgen ze de Blauwe Tegel. Dat is een Delftsblauw tegeltje met de eigen slogan.

Stemmen
Uit meer dan tweehonderd inzendingen van dit jaar heeft een tienkoppige jury de tien slechtste slogans genomineerd. Deelnemers kunnen tot maandag 12 december 12:00uur stemmen op de tien slogans die meedingen naar de titel 'Slechtste slogan van 2016'.

Of het een probleem is voor de organisatoren van de verkiezing dat de slogan van Hullegie eigenlijk stamt uit 2015 en dus niet thuishoort in een verkiezing over 2016, is niet bekend.

Op deze pagina zijn de andere slogans in te zien en kan er gestemd worden.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe