Timmermansoog van Frits (71) zag in station Vaassen een paradijsje: ‘Ik heb een zaag in de vloer gezet’

VideoOp stations stoppen de treinen en beginnen de verhalen. Bij die vrouw hangend om de nek van haar geliefde. Bij die twee jongens en die nonchalante boks. Maar wat als het station geen station meer is? Wat als er iemand woont, er een sportschool zit, een café huist? Wat is dan het verhaal? Vandaag: station Vaassen.

2 reacties

 • Nico Haster

  2 maanden geleden
  Ben hier in de jaren 60-70 opgegroeid, toen er nog locomotieven reden van Zwolle - Apeldoorn, en weet nog heel goed hoe we stiekem rond het station rondliepen. En hoe er met de hand de wissels gezet moesten worden, door de locomotiefbestuurder, die er persoonlijk uit de locomotief moest klimmen om de wissel te bedienen. Zo ook het station, waar ik stiekem toch 1 keer naar binnen mocht kruipen. Heel spannend toen als kind, nu pure historie maar wel mooi.
 • Jan Willem Osch

  2 maanden geleden
  Fantastisch om te zien…! Mooi dat het gebouw bewaard gebleven is als enige stationsgebouw van de lijn Apeldoorn - Zwolle. Beetje jaloers ook wel op de mensen die er wonen …. ;-)
 1. Epe zet omstreden zorgcomplex in villabuurt door, ondanks kritiek op ‘truc’
  PREMIUM
  3

  Epe zet omstreden zorgcom­plex in villabuurt door, ondanks kritiek op ‘truc’

  De omstreden ‘hoofdingang’ die een cruciale rol speelt bij de bouw van een grote zorginstelling in een Eper villabuurt, zal niet door de bewoners worden gebruikt. Ondanks die voorspelling van zorgwethouder Lia de Waard geeft de gemeente echter haar zegen aan het plan. Omwonenden voelen zich door haar woorden gesterkt dat de ‘truc’ om het complex aan de Burgemeester van der Feltzlaan extra hoog te maken voor de rechter geen stand houdt.
 2. Bestuurscrisis in Epe verscherpt: coalitiepartij dreigt met uitstappen
  PREMIUM
  1

  Bestuurs­cri­sis in Epe verscherpt: coalitie­par­tij dreigt met uitstappen

  Gemeentebelangen stapt uit de coalitie in Epe indien de grootste fracties niet snel orde op zaken stellen. Dat zegt fractievoorzitter Jan van Limburg. Hij noemt het onaanvaardbaar dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de problemen in het college van burgemeester en wethouders. Na het opstappen van wethouder Robert Scholten en ook diens opvolger Michiel Wiersinga, is de ontstane vacature nog steeds niet ingevuld.

Veluwe