Bibliotheek Noord-Veluwe is gestart met de Afhaal Bieb. Leden kunnen een 'verrassingstasje' met zes boeken aanvragen. Die kunnen ze aan de deur afhalen. Niemand komt het pand binnen. ,,Het is naam noemen, tasje aannemen en weer doorlopen."
Volledig scherm
PREMIUM
Bibliotheek Noord-Veluwe is gestart met de Afhaal Bieb. Leden kunnen een 'verrassingstasje' met zes boeken aanvragen. Die kunnen ze aan de deur afhalen. Niemand komt het pand binnen. ,,Het is naam noemen, tasje aannemen en weer doorlopen." © Henri van der Beek

Tot de deur en niet verder: boeken lenen bij de Afhaal Bieb in Epe

Wat met eten kan, kan ook met boeken. Dus start de Bibliotheek Noord-Veluwe met de Afhaal Bieb. Na thuis bestellen, wacht bij aankomst een ‘verrassingstasje’ met zes boeken. En dat valt in de smaak bij tientallen leden, blijkt ook in Epe. 

Lijnen en borden maken duidelijk waar bezoekers moeten blijven staan. En verder dan de tafel komen ze niet in de buurt van de bibliotheek. Naar binnen om boeken te halen? ,,Absoluut geen sprake van", zegt directeur Hetty van de Weg resoluut. ,,Het is naam noemen, tasje aannemen en weer doorlopen.”

Veluwe