De brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een autobrand in Epe.
Volledig scherm
De brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een autobrand in Epe. © Stefan Verkerk

Tweede autobrand in vier dagen tijd, politie Epe houdt wederom rekening met brandstichting

Brandweerlieden in Epe moesten gisteravond uitrukken voor een felle autobrand aan de Glazenmaker. Drie dagen eerder blusten zij al een auto aan de vlakbij gelegen Haaksweide. De politie houdt wederom rekening met brandstichting, net als in 2017 toen Epe werd geteisterd door een pyromaan.

De melding van de autobrand van gisteravond kwam iets na elven binnen. De brandweer werd gealarmeerd door buurtbewoners die kort voor de felle brand verdachte personen zagen lopen. De brand was snel onder controle, maar de brandweer kon niet voorkomen dat de auto als verloren moet worden beschouwd.

Pyromaan in 2017

De politie sluit brandstichting niet uit en doet in de loop van de dag verder onderzoek. Zij roepen buurtbewoners die iets verdachts hebben gezien of wellicht camerabeelden hebben, op om zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De branden doen denken aan 2017 toen Epe werd geteisterd door een pyromaan. In de maand oktober was er een reeks branden, waarbij als triest dieptepunt een blok huizen afbrandde. Er werden destijds twee jongens opgepakt, die echter niet werden veroordeeld.

Veluwe