Wico Ankersmit van Vaasaqua kon drie organisaties uit Vaassen blij maken.
Volledig scherm
Wico Ankersmit van Vaasaqua kon drie organisaties uit Vaassen blij maken. © Vaasaqua

Vaasaqua schenkt geld aan drie Vaassense clubs

Tijdens een vrijwilligersavond van de jaarlijkse boekenbraderie Vaasaqua in Vaassen, werden drie Vaassense organisaties verrast met een geldbedrag.

Vaasaqua was afgelopen Hemelvaartsdag niet alleen door haar 25-jarige editie een topdag, maar ook het weer, dat slecht was voorspeld, zat uiteindelijk toch nog mee. Hierdoor kon het evenement financieel positief worden afgesloten. Het resultaat is voor een deel gegaan naar de sportverenigingen die Vaasaqua ondersteunen met in totaal zo’n 110 vrijwilligers: Regio ’72, KCVO, Blok EVC, Agios en Scouting Maarten van Rossum. Ook het Vaassens Fanfare Corps dat een concert gaf, ontving een bedrag.

Maar Vaasaqua heeft als doel om naast het organiseren van een boekenbraderie andere organisaties in Vaassen te ondersteunen met hun werk. Speeltuinvereniging de Kouwenaar kreeg 500 euro voor de aanschaf van nieuwe tuinstoelen en tafels. Museum Vaassen Historie ontving 1000 euro en Stichting Broken kreeg 1.500 euro overhandigd van voorzitter Wico Ankersmit. 

Veluwe