Volledig scherm
Burgemeester Hans van de Hoeve speldt Theo Huis in 't Veld het lintje op. [FOTOBRON]foto Hans van de Vlekkert

Vaassenaar koninklijk onderscheiden

VAASSEN - Theo Huis in 't Veld (72) heeft donderdagavond uit handen van burgemeester Hans van de Hoeve een koninklijke onderscheiding gekregen. De Vaassenaar werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse vogelshow van Vereniging van Vogelliefhebbers De Cannenburch uit Vaassen, waar de Huis in 't Veld voorzitter van was. In 1970 trad hij aan als algemeen bestuurslid en acht jaar later was hij voorzitter van deze vereniging. Deze voorzittersfunctie vervulde hij ruim 38 jaar.

Vogeltentoonstelling
Het besturen van een plaatselijke vereniging kost veel tijd en energie en jarenlang is hij tijdens de jaarlijkse vogeltentoonstelling verantwoordelijk geweest voor diverse commissies, sponsor inkomsten en de algehele leiding. Hij organiseerde diverse acties die geld in de clubkas brachten, zoals de bekende potgrondactie, de jaarlijkse verloting en de welbekende bingo.

Landelijke initiatieven
Als voorzitter van een plaatselijke vereniging werd er ook wat van hem verwacht op provinciaal en landelijk niveau. Zo was hij betrokken bij veel landelijke initiatieven van de landelijke Bond van Vogelliefhebbers. Hij was een intermediair tussen beleids- en technische zaken vanuit deze bond naar haar leden en had de niet onbelangrijke rol van 'brandblusser' bij problemen die zich onverwacht voordeden.

Veluwe