Volledig scherm
© stock.xchng

Vaassens Coldec slaat vleugels uit in China

VAASSEN - Het bedrijf Coldec BV in Vaassen slaat zijn vleugels uit over de wereld. In China opende Coldec inmiddels een derde winkel. Coldec BV opereert in de wereld van de decoratie.

In de franchisewinkels in China zijn vooral decoratieve verfproducten te koop; muurverven, luchtzuiverend of gemakkelijk reinigbaar, maar ook producten als whiteboard- , magneet- en schoolbordverf en diverse multicolour producten. Alle producten die in de Chinese winkels worden verkocht, zijn door Studio Coldec ontwikkeld en geproduceerd.

Uiteindelijk is het de bedoeling van de Vaassense onderneming om in China tweehonderd winkels op franchisebasis te openen. De winkels in China opereren onder de naam Taller's.

Ron Bleize, directeur van Coldec, was aanwezig bij de feestelijke opening in Yiwu. Yiwu is een stad met ongeveer 1.2 miljoen inwoners en ligt driehonderd 300 kilometer ten zuiden van Shanghai.

De aanwezigheid van Coldec op de Chinese markt komt voort uit een samenwerkingsverband dat het bedrijf in 2014 is aangegaan met een Chinese ondernemer. Ron Bleize: "Een goede samenwerking vraagt veel tijd en geduld. Na een zorgvuldige voorbereiding verwachten we dat er voor het einde van dit jaar nog tien winkels bij komen en dat er in 2017 in totaal vijftig winkels van ons in China zijn."

Veluwe