Volledig scherm
PREMIUM
De winkel van bakkerij Van der Wal Jolink in Epe. © Floris Brandriet

Van der Wal Jolink moet met bakkerswinkel in Epe door eerder faillissement alsnog verhuizen

Bakkerij Van der Wal Jolink in Epe verhuist februari volgend jaar noodgedwongen naar een pand schuin tegenover de huidige locatie. Door het faillissement eerder dit jaar ging het huurcontract voor het hoekpand waar ze nu zitten de prullenbak in. Kledingwinkel Kuijt gaat daar uitbreiden.

Directeur Mark Ribbink is er wel een beetje kribbig van. Begin september nam hij een aantal winkels van Van der Wal Jolink over, dat in financiële problemen was geraakt en failliet ging. Zo kon onder meer de winkel in Epe blijven bestaan. Maar het huurcontract met eigenaar Segesta, dat het nieuwe winkelcentrum Marktwand en de parkeergarage in Epe realiseerde, was door het faillissement ook ongeldig geworden. En dus moest de bakker op zoek naar een nieuw winkelpand.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe