Volledig scherm
PREMIUM
Werner van Ettinger en Majorie Kamps kort voordat de deuren van Werners Rare Music Shop in Epe dicht moesten. © Archief, Hans van de Vlekkert

Van Epe richting Boerengat en Schapenbout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop

Wie net als voorheen even een gebroken snaar wil vervangen bij Werners Rare Music Shop, moet daar voortaan een aardig ritje voor maken. Nu de deuren van de winkel in Epe na vijfenhalf jaar noodgedwongen zijn gesloten, hebben eigenaar Werner van Ettinger en zijn partner Majorie Kemps een nieuw onderkomen gevonden. Op welgeteld twee uur en 41 minuten rijden van het oude postkantoor van Epe.

Het voelt als een opluchting, zegt de voormalige muzikant, dat hij een geschikte plek heeft gevonden om het avontuur van Werners Rare Music Shop voort te zetten. Dat trouwe klanten voortaan naar Zaamslag moeten rijden, ach, dat maakt weinig uit denkt hij. Voor wie Zaamslag niet direct weet te liggen: het ligt 14,3 kilometer van Boerengat en Schapenbout ligt 6,2 kilometer verderop.

Hij zet morgenochtend de handtekening onder het contract dat hem eigenaar maakt van de voormalige  bibliotheek in het Zeeuwse dorp. ,,We zochten een pand dat geschikt was voor de Music Shop en om in te wonen. Omdat de huizen in Zeeuws-Vlaanderen prettig goedkoop zijn, kwamen we daar terecht.’’

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe