Volledig scherm
PREMIUM
John den B. verschijnt komende week weer voor de rechter. © Tekening Felix Guérain

Van horecatycoon tot incassofraudeur: wordt John den B. uit Epe opnieuw veroordeeld?

Als voormalig horecatycoon John den B. ergens opduikt is gedonder nooit ver weg. Justitie wil hem vier jaar opsluiten en claimt nog 7 miljoen euro van de Epenaar (50). Dat zou hij op listige wijze hebben gestolen van ABN Amro. Den B.’s imperium stortte jaren geleden in elkaar, hij ging persoonlijk failliet en vertrok naar Bonaire. Inmiddels is Den B. terug in deze regio. Op papier heeft hij nergens mee te maken, maar volgens meerdere zakenrelaties trekt hij weer volop aan de touwtjes. Komende week dient het hoger beroep in zijn rechtszaak.

Epe. Bonaire. Duitsland. Frankrijk. Kampen. Meppel. John den B. (50) kan niet stilzitten en duikt telkens op andere plaatsen op. Om er na een tijdje meestal ook weer te verdwijnen, vaak met gedoe. ,,Een nachtmerrie’’, zegt een gedupeerde kasteeleigenaar uit Frankrijk. ,,Zijn ware aard kwam boven’’, verzucht zijn neef en zakenpartner. Een aircoleverancier uit Kampen: ,,We zijn blij dat we hem buiten de deur hebben gezet.’’

Als het hoger beroep in de strafzaken tegen John en zijn broer Hans (58) woensdag 6 november dan eindelijk begint, zit de publieke tribune vol handenwrijvende gedupeerden die de broers maar wat graag op hun plaat zien gaan, voorspellen oud-zakenrelaties. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe