Volledig scherm
© Thinkstock

Veiliger op de fiets in Emst

EMST - Bij de reconstructie in 2017 waarbij onder andere het wegennet in Emst wordt gemoderniseerd, is bijzondere aandacht voor de veiligheid van fietsers.

Dat komt voort uit het feit dat er in het dorp veel wordt gefietst, zo is uit onderzoek gebleken. Niet alleen door de inwoners zelf, zoals scholieren, maar ook veel door vakantiegangers.

Voor fietsers wordt nu aan beide zijden van de Hoofdweg een twee meter breed fietspad van rood asfalt aangelegd. Dit om het fietscomfort en de veiligheid te verbeteren.

Fietsoversteken
Verder worden de belangrijkste fietsoversteken veiliger gemaakt. Op het kruispunt Hoofdweg-Stationsweg kunnen fietsers straks in twee keer oversteken. En de rotonde op het kruispunt Hoofdweg-Oranjeweg- Brinkerweg wordt groter en veiliger voor fietsers.

Parkeren kan straks alleen nog in de langsparkeervakken. De doorgang voor fietsers en mindervaliden blijft hierdoor gewaarborgd. De fietsmaatregelen op de Hoofdweg worden mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de provincie in het kader van het Gelders Fietsnetwerk.

Veluwe