Gerrit Brinkman
Volledig scherm
Gerrit Brinkman © Kevin Hagens

Veluwse kerstbomen veroveren de wereld

In China, Dubai en Italië pakken ze op kerstochtend cadeautjes uit onder kerstbomen uit de Veluwe. De bomen van kerstbomenkweker Brinkman uit Emst gaan namelijk de hele wereld over. ,,Dat is wel uniek.''

 1. Robin (19) uit Heerde rijdt met 130 per uur een S-bocht in, dan gaat het gruwelijk mis: 'Ik vind het supererg’
  PREMIUM
  17

  Robin (19) uit Heerde rijdt met 130 per uur een S-bocht in, dan gaat het gruwelijk mis: 'Ik vind het supererg’

  De avondklok was al ingegaan en een politieauto kwam ze achterna. De 19-jarige Robin de W. uit Heerde trapte het gaspedaal op de Heerderweg in Epe nog dieper in en reed met twee keer de toegestane snelheid de S-bocht in, waarop een ernstig eenzijdig ongeluk volgde. ,,U heeft een engeltje op uw schouder gehad’’, zei de rechter in Arnhem, waar hij vandaag terechtstond.
 2. Gooit Eper politiek deuren dicht? Daar wordt nu toch over getwijfeld
  PREMIUM

  Gooit Eper politiek deuren dicht? Daar wordt nu toch over getwijfeld

  Gaan de deuren voortaan definitief in het slot, als het ‘presidium’ van de gemeenteraad vergadert? Burgemeester Tom Horn vindt dat een goed idee, sinds begin dit jaar tot zijn verrassing bleek dat iedereen nu nog aan mag schuiven als de fractievoorzitters procedurele zaken bespreken. Over een voorstel om het plaatselijke Reglement van Orde te laten aansluiten bij ‘de gewenste praktijk’ zijn echter twijfels ontstaan. Pas later hakt de raad de knoop door.

Veluwe