Het bestuur van de nieuwe vereniging in Vaassen.
Volledig scherm
Het bestuur van de nieuwe vereniging in Vaassen. © Eigen foto SportAcrobatiek Vaassen

Vereniging SportAcrobatiek Vaassen ziet het levenslicht

Het dorp Vaassen is vanaf 1 september een nieuwe vereniging rijker. Op die dag gaat SportAcrobatiek Vaassen officieel van start.

SportAcrobatiek Vaassen (SAV) komt voort uit Hanzegym Hattem. Onder de vlag van die club was een groep sporters 2,5 jaar lang actief in Vaassen. Op die manier, onder de 'hoede van Hanzegym' heeft de groep zich gestaag kunnen uitbouwen tot een zelfstandige vereniging.
Afgelopen zomer lieten de bestuursleden van SAV de notariële akte van oprichting passeren en daarna werd er hard gewerkt aan het verdere opzetten en uitwerken van allerlei zaken, zoals een verenigingslogo, een website en een ledenadministratie. De website van SAV zag vorige week het levenslicht.

Doelstelling

Leden van de nieuwe vereniging konden zich in de afgelopen jaren al regelmatig meten met de beste sporters, tijdens de districts- en landelijke wedstrijden. De behaalde resultaten zorgden voor veel bevrediging. Doelstelling van SAV is om dit jaar vooral plezier te beleven aan de sport en daarnaast nieuwe sportieve doelen te stellen.
De groepen zijn voor het komende seizoen ingedeeld. De trainingen worden verzorgd door Mieke Stegeman en Eline Stegeman-Rotscheid. Ook start er in september op initiatief van het nieuwe bestuur een opleiding assistent Leider 2 van de KNGU in Vaassen. Aan deze opleiding doen maar liefst zes sporters van SAV mee.

Veluwe