Volledig scherm
De Burgemeester Diepenhorstweg is eenrichtingsverkeer geworden, maar verkeer rijdt nog volop tegen 'de stroom' in. Foto Hans van de Vlekkert

Verkeer weg kwijt in Epe-Noord

Epe - Door de afsluiting van de Heerderweg in Epe rijdt er veel sluipverkeer over kleine weggetjes in Epe-Noord. Bedrijven zijn slecht te bereiken en bewoners moeten ver omrijden om in Epe te komen.

Remmen, doorrijden, keren, draaien. Verkeersborden ontbreken of worden niet begrepen en genegeerd. Echt duidelijk zijn de omleidingen door de tijdelijke afsluiting van de Heerderweg niet voor gebruikers.

De bermen van de Burgemeester Diepenhorstlaan en de Chris Lanooyweg vertonen plassen en kraters. Door de gemeente aangekondigde berichten over de afsluiting en de voorgestelde omleidingen zijn door gebruikers 'niet gezien'. Borden stonden de afgelopen niet, te laat of verkeerd geplaatst.

De bewoners van Epe-Noord en de bedrijven rond de Heerderweg zijn de dupe. Het is vooral niet gemakkelijk om komend vanuit Heerde het dorpscentrum van Epe te bereiken. De tot voor kort meest gebruikte sluitproute over de Burgemeester Diepenhorstlaan is sinds vorige week met borden 'afgesloten' voor verkeer van Heerde naar Epe. Andersom mag verkeer nog wel over die weg.

De gemeente Epe meldt bij monde van een woordvoerder dat de afsluiting van de Heerderweg en omleidingsroutes via aankondigingen in plaatselijke media en op de website van de gemeente zijn gecommuniceerd. "Vanaf het begin is gemeld dat de Diepenhorstlaan eenrichtingsverkeer zou worden. Wel klopt het dat verkeersborden en enkele andere verwijsborden pas vorige week zijn geplaatst."

Veluwe