Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Vervuiler gaat meer betalen voor afval storten in Epe, maar hoeveel is nog onduidelijk

PollNiet langer een vast bedrag per jaar, maar betalen per storting. Onder het motto ‘De vervuiler betaalt’ moeten Epenaren hun afval beter gaan scheiden. De gemeenteraad zet het licht op groen voor een nieuwe manier van afval inzamelen. Het is nog onduidelijk wat de verandering exact voor de portemonnee betekent.

Met de hamerslag sluit Epe een langslepende discussie af. Ruim twee jaar is gesproken over een nieuwe manier van afval inzamelen. Het doel is dat Epenaren hun afval beter scheiden. Nu bieden ze per jaar persoon zo'n 177 kilo, matig gescheiden restafval per jaar aan. Als dat niet vermindert worden de kosten ‘onbeheersbaar’, voorspellen burgemeester en wethouders.

 1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
  PREMIUM
  video

  Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

  Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’
 2. Steven uit Epe na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

  Steven uit Epe na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

  Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven uit Epe zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.

Veluwe