Volledig scherm
ANP KIPPA

Video | Echtpaar uit Epe wint grote geldprijs

EPE - Mag het ook een keer meezitten? Richard Kooiman uit Epe, die lijdt aan een ernstige spierziekte, heeft zondagavond 301.000 euro gewonnen in de Postcodeloterij tijdens het tv-programma Miljoenenjacht.

Richard en zijn vrouw Lammy werden thuis bezocht door loterijambassadeur Winston Gerschtanowitz die hen de cheque overhandigde. Het ging om hetzelfde bedrag dat de kandidate in de tv-studio had verdiend.

Het echtpaar Kooiman werd nogal overvallen door de tv-ploeg maar herstelde zich snel. De twee willen dolgraag met hun kinderen een reis maken naar Canada. Dat geld komt daarbij goed van pas, vertelden ze aan Gerschtanowitz.

Vrijwilliger
Richard Kooiman is geen onbekende in Epe. Hij heeft veel vrijwilligerswerk gedaan, onder meer in het schoolbestuur en de diaconie van De Regenboog. Ook is hij actief voor Stichting Present Epe-Heerde, die praktische hulp biedt aan mensen met problemen. Hij heeft jarenlang als medisch maatschappelijk werker in de Isala Klinieken in Zwolle gewerkt en was daar lid van de ondernemingsraad. Sinds een paar jaar is hij afgekeurd vanwege een spier- en stofwisselingsziekte die zich opeens openbaarde. Op de site van Stichting Present vertelt hij: ,,Concreet betekent dat voor mij dat ik beperkt energie heb en beperkt kan lopen en staan. Langzaamaan breek ik mijn spieren af. Dus ik ben zuinig met energie maar de wil om van alles te doen is er nog volop.''

De geldprijs komt dus bijzonder goed terecht en wordt deze familie van harte gegund, blijkt uit de eerste reacties op de sociale media. De familie was niet bereikbaar voor commentaar.

Gefeliciteerd Cindy met je geldprijs! En ook manlief #GuusGeluk natuurlijk ;) #Miljoenenjacht https://t.co/0SZcOrbIez pic.twitter.com/081C6SIr6t

— RTL 4 (@RTL4) October 30, 2016

Veluwe