Schetsontwerp van de Nieuwe Boskamp. De rechter heeft uitspraak gedaan over bezwaren van omwonenden.
Volledig scherm
PREMIUM
Schetsontwerp van de Nieuwe Boskamp. De rechter heeft uitspraak gedaan over bezwaren van omwonenden. © Archief, Lengkeek Architecten

Villabuurt in Epe krijgt geen gelijk van rechter in verzet tegen 'veel te hoge en te grote' zorginstelling

Is het een slinkse truc die wordt gebruikt om een zorginstelling in een Eper villabuurt groter te maken dan volgens het bestemmingsplan mag? Bewoners denken van wel, maar ze hebben de bestuursrechter niet kunnen overtuigen. Willen ze daar nog een stokje voor steken, dan moeten ze naar de Raad van State.

5 reacties

 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Kunnen ze vlakbij iets goeds doen, een kopje koffie drinken met de bewoners..
 • Coos Paulusma

  1 maand geleden
  Henk Liefers, lees de reactie van H. Grevengoed nou nog eens keer. En nou wat nauwkeuriger. Wat lees je dan? Waarom de nieuwe Boskamp niet op de locatie van de oude Boskamp gebouwd had kunnen worden. Dicht bij het centrum van het dorp en daar was alles al klaar voor de nieuwbouw. Waarom begin jij nou te steggelen over vermogende mensen? Dat heeft er niets mee te maken.
 • Jan Horst

  1 maand geleden
  Habion als eigenaar en verhuurder van de Boskamp heeft nieuwbouw plannen ingetrokken/vertraagd waardoor er geen nieuw en modern zorgcentrum kwam voor WZU. Daardoor is WZU, die niet langer kon wachten, zelf opzoek gegaan. Gemeente wilde aan 1e keus WZU, nieuwbouw op weiland tegenover, niet mee werken. Zo is uiteindelijk de oude locatie van Vijverhof in beeld gekomen. Eerst 2 hoog, later gewijzigd in 3 hoog met de truc van de verhoogde ingang. Schuldigen gemeente Epe en Habion.
 • Henk Liefers

  1 maand geleden
  Inderdaad gesteggel van mensen die er een sport van maken om hun gelijk te halen, omdat ze vermogend zijn en denken dat ze ver boven de gemiddelde inwoner van Epe staan, gelukkig heeft de rechter alle bezwaren van tafel geveegd.
 • H Grevengoed

  1 maand geleden
  En ondertussen zijn de huidige en toekomstige bewoners en het hardwerkende personeel en de vrijwilligers de dupe van dit gesteggel. Op de huidige plek van de Boskamp was alles al voorbereid voor nieuwbouw, is dit allemaal gevolg van inhaligheid van de verhuurder of hoe zit dat? Alles blijft in achterkamers maar wie heeft er schuld aan dat de Boskamp op deze afgelegen plek moet komen en niet mooi dicht bij het centrum blijft?