Nurija van Schoonhoven zit voor komend jaar vol goede voornemens. Ze wil haar Russische moeder naar een betere kliniek krijgen en het huisje van haar tante opknappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nurija van Schoonhoven zit voor komend jaar vol goede voornemens. Ze wil haar Russische moeder naar een betere kliniek krijgen en het huisje van haar tante opknappen. © Koen Verheijden

Voetbalprof Nurija (21) uit Vaassen start inzamelingsactie om haar Russische moeder in betere kliniek te krijgen

VIDEOProfvoetbalster Nurija van Schoonhoven is een inzamelingsactie gestart om haar biologische familie te helpen. De 21-jarige Vaassense deed vorige week haar verhaal, nadat ze dit najaar werd herenigd met haar biologische moeder in Rusland. Ze is vastberaden om haar biologische moeder, die gedurende het jaar lange periodes in een psychiatrische kliniek verblijft, in een betere kliniek te krijgen en om het huisje van haar tante op te knappen.

De profvoetbalster van PSV en jeugdinternational werd op 2-jarige leeftijd geadopteerd vanuit Rusland. Haar moeder, die lijdt aan schizofrenie, werd eind jaren negentig in een psychiatrische kliniek zwanger. Na haar geboorte kwam ze in een kindertehuis in Oeljanovsk, op 800 kilometer van Moskou, terecht en alle contacten met haar biologische familie werden verbroken. Met hulp van het programma Spoorloos vond ze haar familie terug.

Veluwe