Nurija van Schoonhoven zit voor komend jaar vol goede voornemens. Ze wil haar Russische moeder naar een betere kliniek krijgen en het huisje van haar tante opknappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nurija van Schoonhoven zit voor komend jaar vol goede voornemens. Ze wil haar Russische moeder naar een betere kliniek krijgen en het huisje van haar tante opknappen. © Koen Verheijden

Voetbalprof Nurija (21) uit Vaassen start inzamelingsactie om haar Russische moeder in betere kliniek te krijgen

VIDEOProfvoetbalster Nurija van Schoonhoven is een inzamelingsactie gestart om haar biologische familie te helpen. De 21-jarige Vaassense deed vorige week haar verhaal, nadat ze dit najaar werd herenigd met haar biologische moeder in Rusland. Ze is vastberaden om haar biologische moeder, die gedurende het jaar lange periodes in een psychiatrische kliniek verblijft, in een betere kliniek te krijgen en om het huisje van haar tante op te knappen.

 1. Burgemeester Epe mag deur niet sluiten bij beraad over ontslag wethouder, waarschuwt professor
  PREMIUM

  Burgemees­ter Epe mag deur niet sluiten bij beraad over ontslag wethouder, waarschuwt professor

  Burgemeester Tom Horn van Epe handelt in strijd met de Gemeentewet, als hij het opstappen van wethouder Robert Scholten achter gesloten deuren in het presidium van de gemeenteraad bespreekt. Dat stelt professor Michiel de Vries, hoogleraar bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Het is niet toegestaan om in een besloten vergadering te beraadslagen over de benoeming en het ontslag van wethouders, benadrukt De Vries. Dat is wat Horn heeft aangekondigd op 9 maart te zullen doen.
 1. Pfizer: 1 juli is haalbaar voor vaccinatie alle volwassenen
  Play

  Pfizer: 1 juli is haalbaar voor vaccinatie alle volwasse­nen

 2. Vietnamees meisje (2) wordt gered door heldhaftige bezorger
  Play

  Vietnamees meisje (2) wordt gered door heldhafti­ge bezorger

Veluwe