Volledig scherm
© Thinkstock

Vogelshow De Goudvink in Epe gaat door

EPE - Ondanks de onzekere tijd vanwege de vogelgriep, gaat de tentoonstelling van Vogelhoudersvereniging De Goudvink in Epe van de komende dagen gewoon door. Volgens secretaris Hans van de Mars worden er ook geen aanvullende maatregelen genomen.

Lange tijd was het onzeker of de vogelshow door kon gaan, vanwege de vogelgriep. "Maar uiteindelijk gaat het op dit moment gewoon door. De vogels zijn gekeurd en de opening is vanavond, tenzij er vandaag nog spannende dingen gebeuren. Maar dat hoop ik niet", laat Van de Mars woensdagmiddag weten.

In totaal zijn er de komende dagen meer dan 160 vogels ingeschreven voor de clubtentoonstelling. Dan gaat het om bijvoorbeeld kanaries, diverse soorten tropische vogels, parkieten en duiven. De vogels zijn afkomstig van vijftien verschillende inzenders van de vereniging.

Vanavond is in het clubgebouw van de vereniging aan de lange Veenteweg 4 in Epe om 20.00 uur de opening. De komende dagen zijn de vogels voor al het publiek gratis te bezichtigen. Morgen en vrijdag is de show open van 13.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Veluwe