Hans van der Hoeve is tot oktober burgemeester van Epe.
Volledig scherm
Hans van der Hoeve is tot oktober burgemeester van Epe. © eigen foto

Volgende fase in zoektocht nieuwe Eper burgemeester

Inwoners van Epe hebben hun voorkeuren voor een nieuwe burgemeester aangegeven; nu is het tijd om alle informatie te verzamelen. De vertrouwenscommissie van de Eper gemeenteraad analyseert de komende periode de informatie uit de inloopbijeenkomst en de online-vragenlijst. Daarna wordt het verwerkt in de profielschets. De gemeenteraad neemt volgende maand een besluit over het document, dat moet leiden tot een nieuwe burgemeester voor Epe.

Op de inloopbijeenkomst, die de vertrouwenscommissie 25 april hield op het gemeentehuis, ging het over onder meer de eigenschappen, kennis en ervaring die de nieuwe burgemeester moet hebben. Daarnaast konden inwoners tot een week geleden een online-vragenlijst invullen. ,,We zijn tevreden over de hoeveelheid informatie die we van de inwoners hebben gekregen voor het profiel van de nieuwe burgemeester’’, aldus een woordvoerder.

De gemeenteraad bespreekt dinsdag 11 juni in een openbare raadsvergadering de profielschets met de Gelderse commissaris van de Koning, die verantwoordelijk is voor benoeming van de nieuwe burgemeester. De planning is dat de installatie nog dit jaar gebeurt, in de gemeenteraadsvergadering op 19 december.

De nieuwe Eper burgemeester moet Hans van der Hoeve (66) opvolgen, die zijn taken wil neerleggen per 1 oktober.

Veluwe