Volledig scherm
Het pand van de voormalige snackbar Kromdijk aan de Sint Antonieweg in Epe. © Google Streetview

Voormalige snackbar Kromdijk in Epe gaat plat

Het is definitief einde oefening voor snackbar Kromdijk in Epe. Het pand aan de Sint Antonieweg gaat tegen de vlakte. Eigenaar Hans van Norel, van het gelijknamige bouwbedrijf, wil er een woning op bouwen.

Patat en andere snacks worden al jarenlang niet meer verkocht in Kromdijk. De snackbar is al bijna drie jaar dicht. In december 2016 sloot het de deuren. Kromdijk - en voorgangers - waren een begrip in Epe. Zo scoorde de snackbar in de vijf jaren dat het bestond steevast hoog in de landelijke horecalijstjes.

Kansrijk

De gemeente Epe geeft nog geen definitieve toestemming voor de sloop. Burgemeester en wethouders vinden het plan voor het bouwen van een woning ‘kansrijk’, maar uit onderzoek moet eerst blijken of het ook haalbaar is. Ook moet het bestemmingsplan worden gewijzigd en daarvoor moet de gemeenteraad groen licht geven.

Het plan is om alleen de voormalige snackbar te slopen. Aan het pand vast zit een café met daarboven een woning. Dit gedeelte blijft overeind staan.

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Veluwe