Ook een helikopter hielp mee in de zoektocht naar de verdachten.
Volledig scherm
Ook een helikopter hielp mee in de zoektocht naar de verdachten. © Politie

Vrouw aangehouden na diefstal bij antiekzaak in Vaassen

De politie heeft na een intensieve zoektocht een aanhouding weten te verrichten, nadat er afgelopen nacht is ingebroken bij een antiekwinkel in Vaassen. Een 23-jarige vrouw uit Apeldoorn is meegenomen, terwijl naar een tweede verdachte nog wordt gezocht.

De politie kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 00.00 en 00.30 uur een melding van een verdachte situatie bij een antiekwinkel op de Pastoorsweg in Vaassen. Als agenten ter plaatse gaan blijkt het om een heterdaad diefstal te zijn. Door de politie wordt de auto waarin de boeven zijn ingestapt klemgezet. Toch zien de dieven kans om weg te komen, waarna een achtervolging door Vaassen volgt.

Vluchtauto

De politie heeft daarop met man en macht gezocht naar de gevluchte dieven. De vluchtauto wordt snel teruggevonden. Met meerdere hondengeleiders, op- en onopvallende eenheden van politie wordt de omgeving van de Spechtstraat in hetzelfde dorp afgezet. Een helikopter van de Landelijke Eenheid sluit ook bij de zoekactie aan en speurt mee vanaf grote hoogte.

Met uiteindelijk een resultaat: de politie meldt dat één van de verdachten, een 23-jarige vrouw uit Apeldoorn, weggekropen wordt aangetroffen in één van de tuinen langs de Spechtstraat in Vaassen. In de vluchtauto lagen verschillende goederen die vermoedelijk van de diefstal afkomstig zijn. De herkomst ervan wordt onderzocht. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht. ‘Over zijn identiteit kunnen wij in verband met het onderzoek nog niets melden’, aldus de politie op Facebook.

Veluwe