Volledig scherm
De Hoofdweg loopt als een rode draad door Emst.

Wegwerk Hoofdweg snel weer van start

De wegwerkzaamheden aan de Hoofdweg in Emst worden 12 maart weer opgestart. Dat meldt aannemer Roelofs in een bewonersbrief die vandaag is verspreid.

De werkzaamheden horen bij het project 'Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst'. Aanvankelijk was de planning van aannemer Roelofs om het werk eind vorig jaar al afgerond te hebben, maar begin november is bekend geworden dat dit niet ging lukken. Onder meer een nog in werking zijnde oude stroomkabel en een overjarige rioolbuis zorgden voor vertraging.

Onderhoud

Het was eind vorig jaar de bedoeling om de werkzaamheden in februari weer op te starten, maar dat is vanwege het winterse weer niet gelukt. ‘In overleg met de gemeente Epe is besloten dat de werkzaamheden 12 maart weer worden opgestart, wel zal er vanaf 5 maart onderhoud plaatsvinden aan de groenvoorzieningen langs de Hoofdweg’, staat in de brief vermeld. De werkzaamheden bevatten dan onder meer het opknappen van het fietspad en de rijbaan in het zuidelijke deel van het dorp.

Om het vervolg van de werkzaamheden goed toe te lichten nodigen de gemeente Epe en aannemer Roelofs de inwoners uit voor een inloopavond. Deze vindt plaats op donderdag 8 maart tussen 18.30 en 20.00 uur bij restaurant De Musketiers in Emst.

Veluwe